1209 turist geldi Alanya'ya hemde kruvaziyerle

1209 turist geldi Alanya'ya hemde kruvaziyerle
Alanya ilçesine demirleyen 'Riviera' adlı kruvaziyer gemisinden inen çoğunluğu Amerikalı olan 1209 turist, kent merkezini ve tarihi yerleri ziyaret etti.

Antalya’nın Alanya ilçesine demirleyen 240 metre uzunluğundaki “Riviera” adlı kruvaziyer, çoğunluğu ABD vatandaşı olan 1209 turist ve 759 mürettebatıyla bölgeye ulaştı. Marshall Adaları bandıralı gemi, Rodos’tan yola çıkarak Alanya Limanı’na vardı. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından, turistlerin büyük bir kısmı tur otobüsleriyle Alanya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. Geminin, gün içerisinde saat 17.00'de Alanya'dan ayrılıp Bodrum’a doğru yol alacağı bildirildi. Riviera kruvaziyeri, Alanya'ya gelerek bölgenin turizm hareketliliğine katkıda bulundu. Turistler, hem kent merkezinde alışveriş yapma şansı yakaladı hem de Alanya'nın kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetti. Gemi personeli de bu süre zarfında Alanya'da vakit geçirdi.

Bölgedeki turistik yoğunluk, özellikle kruvaziyer turizmiyle daha da artarken, turistlerin kente yaptığı ziyaretler esnaf ve turizm sektörü için ekonomik bir canlılık sağladı. Alanya’nın tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri, turistlerin ilgisini çekerken, kruvaziyerin kısa süreli de olsa limana demirlemesi, bölgenin deniz yoluyla gelen turizmine olan katkısını bir kez daha ortaya koydu. Riviera gemisinin bir sonraki durağı olan Bodrum’a hareket etmesi planlanırken, kruvaziyer turizminin devamının bölgeye olumlu etkiler yaratacağı düşünülüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER