Yağışlar başlayınca gün yüzüne çıkmaya başladılar: Dikkat edilmezse büyük risk taşıyor!

Yağışlar başlayınca gün yüzüne çıkmaya başladılar: Dikkat edilmezse büyük risk taşıyor!
Alanya'da başlayan yağışlarla birlikte mantarlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak mantar sezonunun başlamasıyla birlikte uzmanlardan peş peşe çağrılar geldi. Bilinçsiz şekilde toplanan ve tüketilen mantarlar ölüm riski taşıyor!

Alanya'da mantar sezonu başladı

Sıcak bir dönemin ardından Alanya'da başlayan yağışlar mantar sezonunu da beraberinde getirdi. Sonbahar mevsimiyle birlikte çeşitlenen mantarlar ormanlarda gün yüzüne çıkmaya başladı. Her yıl binlerce kişi zararlı ve zehirli mantarları tüketmelerinden dolayı sağlık kuruluşlarına başvuruyor. Bu sebeple mantar toplama konusunda uzmanların yaptığı uyarılar son derece önem arz ediyor.

Cinsi bilinmeyen mantarlar tüketilmemeli

Ülkenin her yerinde geçerli olan uyarıların başında cinsi bilinmeyen mantarların tüketilmemesi bulunuyor. Tüketilmesi halinde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veren zehirli mantarlar zehirlenmelerle sonuçlanıyor. En belirgin belirtiler arasında bulantı, kusma ve karın ağrısı bulunuyor. Bu gibi belirtiler kişilerde halsizlik ve baş ağrısı gibi semptomlar olarak da görülebiliyor.

''Mantar toplarken deneyimli kişilerden yardım alınmalı''

Doğada binlerce mantar çeşidi olduğundan dolayı tüketilebilir olanı bulmak son derece önemli. Mantarların bilinçsiz şekilde tüketilmemesi için mutlaka bilen birinden destek alınmasını söyleyen uzmanlar bilinmeyen türlere karşı çağrı yapmaya devam ediyor. Mantarın tüketilmesi halinde mevcut belirtilerin başlaması halinde en kısa sürede sağlık kuruluşlarına gidilmesinin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER