Tahir Göktepe müjdeledi: Alanya barajlarının doluluk oranları belli oldu!

Tahir Göktepe müjdeledi: Alanya barajlarının doluluk oranları belli oldu!
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe vatandaşlara baraj doluluk oranlarının iyi durumda olduğu müjdesini verdi. Ülke genelindeki durum Alanya'da farklı oldu.

Alanya'nın bazı kesimleri su sıkıntısı yaşarken Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe'den açıklama geldi. Barajların doluluk oranlarıyla ilgili bilgi veren Göktepe, Alanya halkının susuzluk çekmeyeceğini vurguladı.

Ülke genelinde kuraklık alarmı veriliyor

Ülke genelinde mevcut olan kuraklık durumu Alanya'da farklı sonuçlandı. Sonbaharı karşılayan ülke genelinde beklenen yağışlar henüz gerçekleşmedi. Yetersiz yağışların olmasına rağmen Alanya'da durum gayet iyi.

Alanya barajlarındaki doluluk %44

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi küresel ısınmanın etkisinden kaynaklanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde baraj seviyelerindeki doluluk oranları kritikleşirken Alanya'daki durum mutlu etti. %44'lere ulaşan doluluk oranları içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda tarımsal anlamda da verimli olan bu durum Alanya'da pozitif tabloyu ortaya çıkarıyor.

''Barajlarımızın durumu oldukça iyi''

Barajların durumu hakkında bilgi veren Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe “Barajlarımız şu anda oldukça iyi durumda. Hem tarım hem de içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. İlk yağışlarla birlikte bu durum daha da güçlenecek. Vatandaşlarımız ve üreticilerimiz rahat olabilirler” açıklamasını yaptı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER