Muratpaşa'dan 'göç' bildirgesi var İşte detaylar!

Muratpaşa'dan 'göç' bildirgesi var İşte detaylar!
Antalya Muratpaşa'da düzenlenen Forum Muratpaşa’da, göç sorununun Türkiye’nin gerçeklerine ve vatandaşların sosyal-ekonomik koşullarına uygun bir şekilde ele alınması gerektiği vurgulandı. Forumun sonuç bildirgesi 11 maddeden oluştu. İşte detaylar...

Antalya Muratpaşa'da gerçekleştirilen Forum Muratpaşa'da göç sorununa dair hazırlanan 11 maddelik bildirgede Türkiye'nin gerçekleri ve vatandaşların sosyal-ekonomik koşullarının dikkate alınarak göç politikalarının şekillendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bildirgede göç politikalarının yalnızca merkezi yönetimler değil yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulması gerektiği belirtildi. Mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması statülerinin gözden geçirilmesi ve iltica başvurularının hızla sonuçlandırılması gerektiği ifade edildi.

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler tarafından bir "depo ülke" olarak görülmemesi gerektiği göçmen yükünün adil şekilde paylaşılması ve demografiye uygun yerleşim politikalarının oluşturulması gerektiği bildirildi. Göçmenlerin ekonomik ve sosyal entegrasyonunu sağlayacak politikaların geliştirilmesi Türkiye ile göçmenler arasında önyargıları kırmak için diyalog ortamlarının oluşturulması çağrısında bulunuldu.

Afrika ile olan vize muafiyeti anlaşmalarının gözden geçirilmesi gerektiği göçmenlerin istismarının engellenmesi ve göçle ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiği vurgulandı. Göçmenlerin siyasi çıkarlar için kullanılmaması gerektiği de özellikle dile getirildi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER