İhbarların ardı arkası kesilmedi! Alanya avakado ihbaları!

İhbarların ardı arkası kesilmedi! Alanya avakado ihbaları!
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir G. avokado üreticilerini hırsızlıklara karşı uyararak, ürün güvenliğinin sağlanması için kart sistemi ve belgeli satışın önemine dikkat çekti. İşte detaylar...

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe Alanya’da artan avokado hırsızlıklarına karşı üreticileri uyararak ürün güvenliğinin sağlanması için çeşitli önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Avokado üretiminin artık bir sektör haline geldiğini belirten Göktepe hırsızlık olaylarının bu yükselişle paralel olarak arttığını söyledi.

Göktepe ürün güvenliğini sağlamak adına kart sistemi geliştirdiklerini ve çiftçilerin ürünlerini belgeli olarak satmalarının önemli olduğunu belirtti.

Bu sistemin hırsızlıkla mücadelede etkili olacağını ifade eden Göktepe komisyoncuların hırsızlık sonucu elde edilen ürünleri satın almadığını ancak vergisiz yollarla bu ürünleri alan kişilerin olduğunu dile getirdi.

Göktepe ayrıca hırsızlık suçlarına yönelik caydırıcı cezaların olmamasının bu olayların artışına neden olduğunu belirterek üreticilere dikkatli olmalarını ve kart sistemini kullanmalarını tavsiye etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER