Çeşme ve Bodrum'dan sonra sırada Alanya mı var?

Çeşme ve Bodrum'dan sonra sırada Alanya mı var?
Kamuda son zamanlarda çokça kendine yer bulan Çeşme ve Bodrum'da bulunan işletmelerin sezon ortasındaki boş hali Alanya esnafını da tedirgin ediyor. Peki bizde durum ne?

Öncelikle belirtmek gerek ki bu duruma gelmemizin en büyük sebebi yine biziz. Evet biziz. Neden diyecek olursanız sosyal medyada yerli turistlerin ülkemizin turizm tesislerinde astronomik düzeyde olan ödedikleri hesapları tek tek paylaşmaları bizi bu günlere getirdi. Kabahat bu durumu paylaşanda değil kabahat bu hesabı çıkaran işletmecide.

Bu para çalışana gitmiyor, maliyet desen bu kadar tutmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı vergiye de gitmediğini söylediğine göre bu para doğrudan % 100000 kar etmek isteyen patrona gidiyor. Net bu kadar acı bir cevabı var.

Bu sebepten Bodrum ve Çeşme'de mekanlar bu yıl resmen müşteri sayısı anlamında dibi gördü diyebiliriz. Bizde durum ne? Bizde de yerli ve yabancı turist tüm yeme içme ihtiyaçlarını her şey dahil konseptine sahip otellerde gideriyor. Dışarda yemek yemeyi kazıklanmak olarak görüyor diyebiliriz.

Ancak bizim avantajımız turizm dışındaki iş kolları sebebiyle ilçeye gelenlerin de esnaftan alışveriş yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Lakin durum böyle giderse Alanya'da da esnaf kan ağlamaya başlayacak.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER