ATABEM Alanya yoğun ilgisi sürüyor! İşte haberin ayrıntıları...

ATABEM Alanya yoğun ilgisi sürüyor! İşte haberin ayrıntıları...
Alanya ATABEM'in ücretsiz düzenlediği kurslara bu yıl 3331 öğrenci katıldı. Üniversite sınavına hazırlanan ve ortaokul öğrencilerine yönelik 30'dan fazla farklı branşta kurslar yoğun ilgi sürüyor. İşte ayrıntılar..

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Bilgi Eğitim Merkezi (ATABEM) Alanya Birimi 2022'deki kuruluşundan bu yana hem öğrenci hem de kurs sayısı açısından önemli bir gelişim gösterdi.

Bu yıl 3331 öğrenci ATABEM’in ücretsiz sunduğu 30'dan fazla farklı branşta derslere katıldı. Üniversite sınavına hazırlanan 491 mezun öğrenciye edebiyat matematik fen bilimleri gibi alanlarda haftanın 5 günü dersler veriliyor ve pazar günleri deneme sınavları yapılıyor.

Ortaokul seviyesindeki 2840 öğrenci ise Türkçe matematik fen bilimleri sosyal bilgiler İngilizce gibi temel derslerin yanı sıra satranç drama keman modern danslar ve robotik kodlama gibi çeşitli sanatsal ve teknik kurslara katılabiliyor.

LGS'ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavlarına katılarak eksiklerini tamamlıyor. 30 Eylül 2024'te başlayan bu yoğun program 31 Mayıs 2025'te sona erecek. ATABEM’in sunduğu bu kapsamlı eğitim olanakları vatandaşlar arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER