ALKÜ'de ERASMUS Projesi büyük Hibe başarısına sahne oldu!

ALKÜ'de ERASMUS Projesi büyük Hibe başarısına sahne oldu!
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Türkiye Ulusal Ajansı'ndan KA131 Erasmus hareketliliği kapsamında aldığı 102 bin 950 euro hibeyi...

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus projelerindeki başarılarına bir yenisini ekledi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından KA131 Erasmus hareketliliği kapsamında üniversiteye tahsis edilen 102 bin 950 Euro hibe etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak projede sıfır hibe iadesi sağlandı. Bu başarı üniversitenin uluslararası alandaki prestijini bir kez daha gözler önüne serdi.

ALKÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen projede 14 öğrenci öğrenim 26 öğrenci ise staj amacıyla yurt dışına gitme fırsatı buldu. Staj programına katılan öğrencilerden 13’ü kısa dönem doktora hareketliliği kapsamında uluslararası deneyim kazandı. Bir akademik personel ders verme hareketliliğine katılırken 23 personel de eğitim alma kapsamında yurt dışına gönderildi. Böylece toplamda 64 kişi Erasmus programının sunduğu bu fırsatlardan yararlanmış oldu.

Projede başarıya ulaşmanın en önemli unsurlarından biri bütçenin tamamının eksiksiz ve yerinde kullanılmasıydı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan incelemeler sonucunda sözleşme kapsamında alınan 80 bin 650 Euro tutarındaki esas hibe ile ek hibelerin tamamının harcandığı tespit edildi. Toplam 102 bin 950 Euro olarak belirlenen bütçenin eksiksiz kullanılması ve nihai raporda tüm harcamaların kabul edilmesi projenin başarısını pekiştiren önemli bir detay oldu.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonunun bir göstergesi olarak Erasmus projelerimiz öğrencilerimizin ve personelimizin uluslararası deneyimler kazanmalarına büyük katkı sağlamaktadır.

Bu başarıyı daha da ileriye taşımak için gelecekte daha büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz" dedi. Türkdoğan Erasmus projelerinin üniversitenin uluslararası alandaki itibarını artırdığına dikkat çekerek uluslararası işbirliklerinin önemine vurgu yaptı. ALKÜ Erasmus projelerindeki bu örnek başarı ile gelecekte de adından sıkça söz ettireceğini gösteriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER