Alanya'ya nefes aldıracak o düzenleme belli oldu! Çalışma izinlerinin önü açılıyor mu?

Alanya'ya nefes aldıracak o düzenleme belli oldu! Çalışma izinlerinin önü açılıyor mu?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni düzenlemeyle yabancı yatırımcıların ülkemize minimum 100 bin dolar yatırım yapmaları sonucunda çalışma izni alabilecekleri duyuruldu. Bu değişiklik emlak başta olmak üzere inşaat sektörlerinde umut vadetti.

Yeni düzenleme Alanya ve Antalya gibi bölgelerde yabancı yatırımcılar tarafından ilgi gördü. Yabancıların yaşamış olduğu çalışma izni ve ikamet sıkıntıları sektörün tıkanmasına neden olmuştu. Bu düzenlemeyle birlikte yeniden canlanması beklenen sektörün durgunluğunun ortadan kalkması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar en az 100 bin dolar karşılığında çalışma izni alabilecek

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemenin detayları da belli oldu. En 100 bin dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılar kolaylıkla çalışma izni alabileceklerinin yanı sıra aileleriyle birlikte Türkiye'de yasal olarak da ikamet edebilecekler.

Önümüzdeki aylarda sektörün canlanması bekleniyor

Avukat Fatih Barcın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada yabancı yatırımcıların ilgisinin son zamanlardaki mevzuat değişiklikleri sebebiyle sekteye uğradığını söyledi. Ancak bu yeni gelişmeyle birlikte yatırımcılara güvence sunulucağını ve ülkemizdeki iş gücü piyasasına da katkı sağlanacağını belirtti.

Yatırım karşılığında verilen çalışma izinleri uzun vadede bakıldığında ülke ekonomisine büyük katkılar sunacak. Ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlanacağı için sektörde önemli kazanımlar elde edileceği düşünülüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER