Alanya'dan büyük başarı! O lisenin projesi yurtdışında kabul gördü!

Alanya'dan büyük başarı! O lisenin projesi yurtdışında kabul gördü!
Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden gelen haberler gurur verici oldu. Erasmus+ projesi kapsamında öğrenciler Avusturya ve Macaristan gibi ülkelere gidip işletmelerde stajlarını yapabilecek.

''Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında Yenilikçi Uygulamalar Stajı'' adlı proje kabul gördü

Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje uluslarası düzeyde büyük başarıya imza attı. 2024-2025 yılı içinde geçerli olacak bu proje KA122-VET kapsamında kısa süreli personel ve öğrenci hareketliliğiyle gerçekleşiyor.

Avusturya, İsveç ve Macaristan iş birliği

Avusturya, İsveç ve Macaristan'daki iş yerleriyle iş birliği halinde hareket edilecek. Her bir işletme için 5 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere gruplar oluşturulacak. 3 hafta sürecek olan staj programları nitelikli öğrenci yetiştirme ve öğrencileri iş hayatına hazır hale getirmek için büyük fırsatlar sunacak.

Yabancı dil katkısı sunulacak

Öğrenciler uluslarası düzeyde meslek edinmenin yanı sıra yabancı dillerini de geliştirebilecek. Stajlarını tamamlayan öğrenciler uluslararası sertifikalar almaya hak kazanacak. Dolayısıyla iş arama süreçleri kolay hale gelecek ve avantajlı konumda bulunacaklar.

Proje 1 Kasım 2024'te başlayacak

1 Kasım 2024'te başlayacak olan projeye sayılı günler kaldı. 30 Ekim 2025'e kadar sürecek olan proje öğrenci ve kuruma büyük katkı sunacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER