Alanya'da tıklım tıklım! Hastane randevusu almak çok zorlaştı!

Alanya'da tıklım tıklım! Hastane randevusu almak çok zorlaştı!
Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde randevu bulmak çok zorlaştı. Mağdur olan halk şikayetlerini dile getiriyor.

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne randevu bulmak zorlaştı. Zorluk yaşayan vatandaşlar özellikle cildiye gibi bölümlere neredeyse sıra bulamaz hale geldiler. Diğer bölümlerde de aynı sıkıntıların yaşandığı ifade edilirken mağduriyetler birikmeye başladı.

Erken randevu tarihleri birkaç aya kadar uzanıyor

Çözümü erken randevu almakta bulan halk ne yazıkki bu alternatifte de şikayetçi. En erken randevu tarihlerinin birkaç günden birkaç aya kadar uzandığı bilinmekte.

Aynı gün içinde hangi bölümlere randevu bulunamıyor?

Halkın iddiaları ve araştırmalara göre aynı gün içerisinde randevu bulunamayan bölümlerin başında üroloji, ruh ve sinir hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum gibi bölümlere aynı gün içerisinde randevu alabilmek kolay olsa da en fazla sıkıntı yaşanan bölümler dahiliye, göz hastalıkları, nöroloji, göğüs hastalıkları ve ortopedi olarak biliniyor.

Hastaların tedaviye erişimlerin gecikmelerine sebep olan randevu sıkıntısı çeşitli sağlık sorunlarının büyümesine de neden oluyor. Özellikle hastane yoğunluğu ve randevu sistemindeki bu aksaklıklar vatandaşlar tarafından sürekli dile getiriliyor. Yetkililere çağrı yapan Alanya vatandaşları sorunlarına çözüm getirilmesini ve şikayetlerinin giderilmesini istiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER