Alanya`da Emzirme Haftası Etkinliği! Hastane Yönetimi Yeni Annelerin Yanında!

Alanya`da Emzirme Haftası Etkinliği! Hastane Yönetimi Yeni Annelerin Yanında!
Alanya`da yeni doğum yapan anneler için bir dizi etkinlik düzenlendi. 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetim Birimi yeni doğum yapmış olan anneleri odalarında ziyaret etti.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi emzirme haftası dolayısıyla yeni doğum yapmış olan anneler ve bebeklerini serviste ziyaret etti. Anne adaylarına yönelik olarak kadın doğum polikliniğinde anneler için stant açıldı.

Dünya emzirme haftası kapsamında etkinlikler düzenleyen hastane yönetimi yapılan etkinlikte yeni annelere emzirmenin ve anne sütünün önemi hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yeni anneler kadın doğum servisinde hizmet vermekte olan hemşirelerden eğitim aldı ve kadın doğum uzmanı doktorlardan merak ettikleri soruların cevaplarını aldı.

Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Mesut Yıldırım etkinlik ile ilgili bir açıklama yaptı. Yıldırım, yeni doğum yapan anne ve bebeklerini ziyaret ederek anne sütünün önemi hususunda annelerle sohbet ettiklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı`nca emzirme ve anne sütünün teşvikiyle ilgili yürütülen programların ana hedefinin her bebeğin ilk 6 ay anne sütü alması gerektiğini ifade eden Yıldırım, 6. Aydan sonra da diğer besinlerle beraber emzirme süresinin 2 yaşına kadar sürmesi olduğunu söyledi. Hastane yönetimi olarak bu kapsamda bünyesinde sağlık hizmeti almış olan annelere gerekli bilgilerin ve eğitimlerin verildiğini belirtti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER