Alanya'da ehliyet alacakları ilgilendiriyor: Yeni değişiklikler belli oldu!

Alanya'da ehliyet alacakları ilgilendiriyor: Yeni değişiklikler belli oldu!
Alanya'da ehliyet almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren haber geldi. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren hayata geçecek.

Alanya'da ehliyet almak eskisine göre biraz daha zor olacak. Alanya Sürücü Kursları Oda Başkanı Hasan Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ile görüştü. Makamında Yusuf Yılmaz'ı ziyaret eden Şimşek1 Ocak 2024'te hayata geçmesi planlanan yeni uygulamalar ile ilgili fikirde bulundular.

1 Ocak 2025'te ehliyet alma sistemi değişecek mi?

1 Ocak 205'te hayata geçirilecek olan yeni ehliyet düzenlemeleri vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Direksiyon sınav parkurunda yapılacak değişiklikler ve fiyatlarda yapılacak artışlar ehliyet alma sisteminde yeni bir dönemi başlatacak.

Sınav güzergahlarına yenileri ekleniyor

Daha önce de gündeme gelen ehliyet sınav parkurlarındaki değişiklikler netlik kazandı. A1 ve A2 ehliyet alacakları yakından ilgilendiren düzenleme U dönüşü istasyonu olarak belirlendi.

B sınıfı ehliyet alacaklar da yeni eklenen güzergahtan sorumlu olacaklar. Dar alanda dönüş istasyonu adı verilen yeni parkur adayları bir hayli zorlayacak gibi duruyor.

Sınav güzergahları 2'ye çıkarılacak

Sınav güzergahıyla ilgili düzenleme de belli oldu. 1 olan sınav güzergahının 2'ye çıkarılacağı bildirildi. Sınavın yapılacağı parkur ise sınav günü kura ile belirlenecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER