Alanya`da Balıklar Tezgaha Düştü! Palamut ve Levrek Bu Ayın Yıldızı!

Alanya`da Balıklar Tezgaha Düştü! Palamut ve Levrek Bu Ayın Yıldızı!
Balık sezonu açıldı. Taze taze tüketilecek. Alanyalılar bu sene güvenle balık yiyecek.

Alanya`da balık ve av sezonu açıldı. Ekim ayının yıldızları palamut ve levrek taze taze tezgahtaki yerini aldı.

Alanya`da balık ve av sezonunun açılmasıyla birlikte balık sevenler taze deniz ürünlerine kavuştu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar bu ayda palamut ve levreğin tüketilmesi gereken balıkların başında olduğunu dile getirdi.

Balığın mevsiminde tüketildiğinde en lezzetli halinde olduğunu belirten Rüzgar, balığı tuzlayarak dondurmaya gönderdiğimizde tazeliğinden bir şey kaybetmeyeceğini vurguladı.

Rüzgar, Alanya Balık Hali`nde denetimlerin düzenli olarak yapıldığını ve vatandaşların güvenle alışveriş yapabileceklerini belirtti. Ekim ayının yıldızları palamut ve levrek olurken, bu ayda mezgit, sardalya, zargana ve çipura da tüketilebilecek balıklar arasında yer alıyor.

Balık ve Sağlık

Balığın faydalarının saymakla bitmediği bilinen bir gerçek. Balık sezonunun da gelmesiyle Alanyalılar güvenle balık tüketebilecek. Bol bol tüketerek vücudumuza büyük katkı sağlayabiliriz.

Taze taze tezgahtaki yerlerini alan balıklar severlerini bekliyor. Özellikle çocukların gelişimi için büyük önem taşıyan balık, sonbaharın gelmesiyle birlikte sofraları lezzetlendiriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER