Alanya Üniversitesi ilk 20'ye girdi bile!

Alanya Üniversitesi ilk 20'ye girdi bile!
Alanya Üniversitesi, YÖK'ün yayımladığı 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'nda önemli bir başarı elde etti. İşte detaylar...

Alanya Üniversitesi YÖK tarafından yayımlanan 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda Türkiye'deki 201 üniversite arasında ilk 20'de yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Bilimsel yayınların açık erişim yüzdesinde Türkiye'de birinci sırada bulunması araştırma faaliyetlerinde ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Endeksli yayınların atıf alma oranında üçüncü uluslararası öğrenci oranında ise on üçüncü sırada yer alarak akademik çeşitlilik ve uluslararasılaşma hedeflerine hızla yaklaşıyor.

Çevresel sürdürülebilirlik alanında da başarılı adımlar atan üniversite kişi başı karbon ayak izi açısından on birinci sırada. Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Murat Kırcı bu başarıların planlı çalışmaların bir sonucu olduğunu ve üniversitenin global bir eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Ekinci ise bilimsel yayınların açık erişim oranında birinci olmanın bilgiye erişimdeki kararlılıklarını gösterdiğini vurgulayarak çevre dostu uygulamalarla sürdürülebilirlik hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Üniversite bilimsel araştırma ve küresel eğitim alanlarında öncü olmayı hedefliyor ve topluma katkı sağlamaya devam edecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER