Alanya şehrinde Belediye Tiyatrosu Prömiyer partisi yapıldı!

Alanya şehrinde Belediye Tiyatrosu Prömiyer partisi yapıldı!
Alanya Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonunu 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de sahnelenecek olan "Prömiyer Partisi" adlı yeni oyunla açıyor. İşte detaylar...

Alanya Belediye Tiyatrosu 2024-2025 tiyatro sezonunu yeni bir oyunla karşılamaya hazırlanıyor. 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de izleyici karşısına çıkacak olan ‘Prömiyer Partisi’ adlı oyun Rus tiyatro yazarı Valentin Krasnogorov’un eseri olup İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Levent Aras’ın yönetmenliğinde sahnelenecek. Oyun Alanya Belediye Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Oyunun tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısına Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal yönetmen Levent Aras ve oyuncu kadrosu katıldı. Toplantıda konuşan Aras ‘Prömiyer Partisi’nin izleyicilere hem eğlenceli hem de düşündürücü bir oyun sunacağını belirtti.

“Kıskançlık öfke ve saldırganlık gibi duyguların Antik Yunan’dan günümüze kadar değişmediğini ancak bu duygulara karşı bilinç ve iradeyle direnmenin önemini vurgulayan bir oyun olacak. Oyun iki bölümden oluşuyor.

İlk bölüm Shakespeare döneminde ikinci bölüm ise günümüzde geçiyor. Farklı zamanlarda geçen bu hikayede değişmeyen bazı insan duygularını matrak bir dille ele alıyoruz” dedi. Alanya halkını oyuna davet eden Aras seyircilerin keyif alacakları bir oyun izleyeceklerini de ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak da yaptığı konuşmada tiyatronun Alanya’da giderek geliştiğini belirtti ve Alanya Belediye Tiyatrosunun yurtdışında da Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlattı. Koçak “Sezonun ilk oyunu olan ‘Prömiyer Partisi’ ile tiyatromuz seyirci karşısına çıkacak.

Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’de oyunumuzu sahnelemeye devam edeceğiz. Hepimizi çok heyecanlandıran bu güzel oyuna tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

‘Prömiyer Partisi’ oyunu hırs kıskançlık ve öfke gibi insan duygularının bilinç irade ve ahlak ile çatışmasını ele alıyor. İki perdeden oluşan oyun 100 dakika sürecek ve sezon boyunca Alanya Belediye Tiyatrosu sahnesinde yer alacak. Oyunda Alanya Belediye Tiyatrosunun başarılı oyuncuları rol alacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER