Alanya halkı mutlu! Ülke genelinde zam yapılmayacak!

Alanya halkı mutlu! Ülke genelinde zam yapılmayacak!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ülke genelini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı açıklandı.

Vatandaşlar elektrik ve doğalgaza zamın gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Ortaya farklı iddialar atılırken bu iddialara son noktayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar koydu. Konuya ilişkin açıklama yapan Bayraktar o müjdeli haberi verdi.

Yıl sonuna kadar zam yok

Enerji sektörüyle ilgili yapılan toplantıda zam konusuna da değinen Alparslan Bayraktar vatandaşların beklediği haberi verdi. Bakan Bayraktar yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı.

Daha önce zam yapılmayacağına dair açıklamalar yapılmıştı

Daha önceki zamanlarda da zam yapılmayacağına dair açıklamalarda bulunan Bayraktar bu ifadelerini net olarak bir kez daha doğruladı. Bu sefer daha kapsamlı ifadelerde bulunan bakan zam yapılmayacağının yıl sonuna kadar geçerli olacağını belirtti.

''İranla uzun dönemli anlaşmamız var''

İran'daki mevcut durumla ilgili sorulan sorular arasında İran'daki enerji tesislerinin vurulması halinde Türkiye'deki doğalgaz arzının etkilenip etkilenmeyeceği de vardı. "Petrol tarafında arz noktasında bize etkisi olmaz. Ama doğalgaz tarafında İran ile uzun dönemli bir anlaşmamız var. Doğalgaz altyapısına sıkıntı gelirse arz ile alakalı bizi etkileyecek bir durum olabilir'' açıklamasını yapan Bayraktar temel stratejinin arz çeşitliliği olduğunu da vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER