Altın Fiyatlarında Keskin Düşüş: Yatırımcılar Zararın Eşiğinde

Altın Fiyatlarında Keskin Düşüş: Yatırımcılar Zararın Eşiğinde
Borsa İstanbul'da altın fiyatları yüzde 5,6 düşüşle 2 milyon 450 bin liraya geriledi. Standart altının kilogram fiyatı bu düşüşle birlikte 2 milyon 450 bin liraya indi. Altın piyasasında en düşük fiyat da aynı seviyeye geriledi.

Borsa İstanbul’da altın fiyatları, yüzde 5,6 düşüşle kilogram başına 2 milyon 450 bin liraya gerilediği ifade edilerek Borsa İstanbul’un Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, bugün yaşanan düşüşle birlikte 2 milyon 450 bin liraya gerilediği vurgulandı.

Düşüş Yaşandı

Bununla beraber altın piyasasında en düşük 2 milyon 450 bin lirayı, en yüksek ise 2 milyon 513 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 5,6 oranında bir azalışla 2 milyon 450 bin lira olarak belirlendiği ifade edilerek Pazartesi günü 2 milyon 595 bin liradan kapanan standart altının kilogram fiyatındaki bu düşüş, piyasalardaki hareketliliği gösterdiği vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak KMKTP’de altın işlemleri toplamda 1 milyar 127 milyon 288 bin 674,81 lira değerinde gerçekleştiği vurgulanarak bu işlemler kapsamında işlem miktarı ise 457,74 kilogram olarak kaydedildiği ve tüm metallerde toplam işlem hacmi de 1 milyar 150 milyon 248 bin 274,79 lira seviyesinde olduğu vurgulandı.

Resmen Öne Çıktı

Tüm bunlarla beraber altının borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Zirve Değerli Madenler, Altınbaş Kıymetli Madenler, Rona Döviz ve Kıymetli Maden Ticareti, Say Kıymetli Madenler ile İstanbul Altın Rafinerisinin öne çıktığı da vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir