Akaryakıt, Alkol ve Sigara Ürünlerine ÖTV Zammı Getirildi

Akaryakıt, Alkol ve Sigara Ürünlerine ÖTV Zammı Getirildi
Vatandaşlar, yeni zamların geleceği haberlerinden tedirgin olurken asgari ücret ve emekli maaşlarının erimesi sonrası duyurulan yeni zam haberlerine tepki gösteriyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, maaşlara ek zam olmayacağını belirtirken yaşamsal ihtiyaçlara yapılan zamlara büyük tepki var.

Yeni düzenlemeler kapsamında yeni zamların gelmesi beklenirken bu tarz duyurulan haberler ise vatandaşları tedirgin etmeye yetiyor. Asgari ücretin ve emekli maaşlarının günden güne erimesi sonrası yeni zam haberleri ise tepki ile karşılanıyor. Bilindiği gibi maaşlara ek zam olmayacağı duyurulurken yaşamsal ihtiyaçlara zam haberleri ise çok büyük tepki alıyor.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl konu hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl açıklamalarındaalkol, sigara ve akaryakıt ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında artış olabileceğini belirtti be önemli uyarılarda bulundu. Bu uyarı, tüketicilerin günlük yaşamını ve bütçelerini etkileyebilecek potansiyel bir gelişmeyi işaret ederken Bingöl yeni zamların gelebileceğini ifade etti.

YÜZDE 20’Yİ BİLE GEÇEBİLİR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Nisan ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerinde zam olasılığını güçlendirdiği ifade edilerek vergi uzmanı Ozan Bingöl, yaptığı açıklamalarda, 3 Temmuz’da bu ürünlerde ÖTV’nin otomatik olarak en az %15,61 oranında artacağını bundan dolayı da yeni zamların gelebileceğini aktardı. Ayrıca, Mayıs ve Haziran aylarına ait ÜFE verilerinin de eklenmesiyle, bu artış oranının %20’yi aşabileceği paylaşılırken bu zamların daha erken gelmesi anlamına geleceği vurgulandı.

ENFLASYON ARTIŞI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Üretici Fiyat Endeksi’nde (ÜFE) yaşanan son altı aydaki %55,66’lık artış, ÖTV oranlarının güncellenmesinde etkili olduğu paylaşılarak her altı ayda bir otomatik olarak ÜFE’ye göre güncellenen ÖTV, bu artışların tüketici fiyatlarına yansımasına neden olduğu ifade edildi. Bu durum, alkol, sigara ve akaryakıt fiyatlarında belirgin artışlar ve tüketicilerde enflasyon artışı gibi sonuçları beraberinde getirdiği ifade edilerek özellikle alkol ve sigarada kaçakçılıkta artış riski de göz ardı edilmemesi gerektiğine de dikkat çekildi.

3 TEMMUZ’DA GEÇERLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomatik ÖTV artışını durdurma yetkisine sahip olduğunu biliniyor ancak, şu ana kadar böyle bir karar alınmazken eğer ÖTV artışı durdurulmazsa, vatandaşların 3 Temmuz’dan itibaren yeni fiyatlarla karşılaşacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.