SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Ek Zam Müjdesi: Masadaki Senaryolar Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Ek Zam Müjdesi: Masadaki Senaryolar Açıklandı
SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri Ocak-Haziran dönemi için %49,25 zam alacak. En düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10000 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında ise ek zam ve yeni düzenlemelerin olması bekleniyor.

Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 zam yapılacağı ifade edilerek en düşük emekli maaşı 7500 TL’den 10000 TL’ye çıktığı biliniyor. Temmuz’da ise ek zam ve yeni düzenlemelerin olmasının kuvvetle muhtemel olduğu da bildirildi. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için Ocak-Haziran dönemi zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendiği bilinirken bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı da 7500 TL’den 10000 TL’ye çıkarıldığı aktarılırken 2 önemli düzenleme daha yapılacağı bildirildi.

Destekler Verilecek 

Emekliler için 2024, yükselen maaşlar ve artan alım gücüyle dolu bir yıl olacağı ifade edilerek Temmuz döneminde yapılacak maaş artışlarıyla beraber emeklilerin refahı artırılacağı vurgulandı. Tüm bunlarla beraber emeklilere bazı destekler verilecek ve bunlar da “- Ulaşım, iletişim ve alışveriş desteği – Belediye hizmetlerinde indirimler – Enerji ve kira desteği – Finansal ve tatil destekleri” şeklinde olacak. Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 25,47 olarak hesaplandığı aktarıldı. Bu noktada SSK, Bağ-Kur emeklileri için de benzer bir zam oranı öngörüldüğü belirtilerek en düşük emekli maaşları için 2 farklı senaryo üzerinde durulduğu aktarıldı.

6 Aylık Enflasyon Beklentisi

En düşük emekli maaşının 6 aylık enflasyon beklentisi doğrultusunda 12500 TL civarında olması beklendiği ifade edilerek yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 35-40 aralığında olması durumunda en düşük emekli maaşı 13500-14000 TL bandına oturabileceği ifade edildi. Refah payı ve en düşük emekli maaşı için yasal düzenleme gerekirken Meclis’in yapacağı düzenleme sonrasında emeklilerin gelirlerinde artış beklendiği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir