Emekli Maaşlarına Zam: 10.000 TL'den 12.000 TL'ye Yükseliş

Emekli Maaşlarına Zam: 10.000 TL'den 12.000 TL'ye Yükseliş
SSK ve Bağ Kur emeklilerine yapılan önemli bir duyuru, Mayıs ayı için ek ödemelerde artış yapıldığını açıkladı. Yapılan zamla birlikte emeklilere 12 bin liraya kadar ek ödeme yapılacağı belirtildi. Daha önceki ek ödemelerin 10 bin lira olduğu ancak yeni zamla birlikte bu miktarın 12 bin liraya çıktığı vurgulandı.

16 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisi için çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda Mayıs ayı için geçerli olan ödemelere zam yapıldığı bildirildi. Bu zam kapsamında emeklilere maaşa ek olarak 12 bin lira verilebileceği belirtildi. Daha önce ek ödemeler 10 bin lira iken yeni zam kapsamında 12 bin liraya kadar çıktığı ifade edildi. Ancak bu ödemeler maaş durumuna göre değişiyor.

31 MAYIS’A KADAR YAPABİLİRSİNİZ

Bu konu hakkında İş Bankası tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda 28 Mart – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında SGK emeklilerine yönelik müjdeli bir haberler aktarıldı ve bu özel dönemde, emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan veya zaten bu bankada emekli maaşı alanlar, çeşitli ayrıcalıkların yanı sıra ek ödeme de alabilecek. Bu noktada 12.000 TL’ye varan nakit promosyon ödemesinden faydalanma imkanı sunulduğu bildirildi.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Tüm bunlarla beraber bu özel promosyon, emeklilerin maaş aralığına göre değişiklik gösterdiği belirtilerek Maaş aralıklarına göre belirlenen tutarlar “10.000 TL’ye kadar olanlar için 5.000 TL/ 10.000 TL – 15.000 TL arasında olanlar için 8.000 TL/ 15.000 TL – 20.000 TL arasında olanlar için 10.000 TL/ 20.000 TL ve üzeri maaş alanlar için ise tam 12.000 TL” şeklinde paylaşıldı. Bu doğrultuda promosyon, emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlara 3 yıllığına bir seferlik peşin olarak ödeniyor. Ayrıca ödemelerin aralığına göre peşin ödeme yapıldığı ifade edilerek promosyon ödemeleri başvurudan itibaren 3 iş günü içerisinde yapıldığı aktarıldı.

EMEKLİLERE AYRICALIKLAR DA SUNULUYOR

SGK emeklileri, promosyonun yanı sıra bir dizi ayrıcalığa da sahip oldukları belirtilerek bu ayrıcalıklar ise şöyle belirtildi:

  • Maximum Kart ve ek kartlar için yıllık ücret ödemesi yok.
  • Ücretsiz havale imkanı İşCep, İnternet Şubesi ve Telefon Şubesi üzerinden.
  • Diğer banka ATM’lerinden aylık 2 adet ücretsiz nakit çekme hakkı.
  • Özel dönemsel kredi ve mevduat kampanyalarından yararlanabilme imkanı.

Emekliler, bu tarihe kadar İş Bankası’na emekli maaşı taşıyarak, emeklilik dönemlerini daha kolay ve avantajlı hale getirebilecekleri ifade edilerek kampanya koşulları değişiklik gösterebilir, bu nedenle güncel bilgiler için bankayla iletişime geçmek gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.