Düğün Maliyetlerinde Büyük Artış: Fiyatlar 500 Bin TL'den Açılıyor!

Düğün Maliyetlerinde Büyük Artış: Fiyatlar 500 Bin TL'den Açılıyor!
Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, evlenmeyi düşünen çiftlerin ekonomik hesapları da kritik hale geldi. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle düğün maliyetleri yanı sıra beyaz eşya, oturma grubu, düğün salonu kirası ve ziynet eşyaları gibi harcamalar da ciddi bir şekilde arttı. Bu durum, tüm ürün ve hizmetlerin fiyatlarının önemli ölçüde yükselmesine yol açtı.

Düğün Hazırlıkları Ekonomiyi Etkiliyor

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, evlenmeyi düşünen çiftlerin maliyet hesapları da gündeme geldi. Palandöken, düğün maliyetlerinin yanı sıra beyaz eşya, oturma grubu, düğün salonu kirası ve ziynet eşyaları gibi harcamaların ciddi oranda arttığını belirtti. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun, tüm ürün ve hizmetlerde fiyatları önemli ölçüde yükselttiğine dikkat çekti.

Düğün Maliyetleri Genç Çiftleri Zorluyor

Palandöken, bir zamanlar düğünlerde gelin ve damada takılan altınların maliyetlerinin büyük ölçüde karşıladığını ancak artık bu durumun geçerliliğini yitirdiğini dile getirdi. Düğün salonu kiraları ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışlar da gençlerin evlilik planlarını ertelemesine neden olabiliyor. Devletin gençleri evliliğe teşvik etmek adına çeşitli destekler sunduğunu belirten Palandöken, özellikle sıfır faizli destek kredilerinden tüm çiftlerin yararlanabilmesi çağrısında bulundu.

Düğün Sektörü Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Palandöken, düğün sektörünün ekonomiye sağladığı katkıya da değindi. TÜİK verilerine göre, sektörün geçtiğimiz yıl 300 milyar TL’lik bir ekonomik katkı sağladığını aktardı. Düğün alışverişlerinin, emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar pek çok sektöre doğrudan fayda sağladığını söyledi. Bu yıl dünya evine girecek gençlerin mağdur olmaması adına firmaların yeni evlenecek çiftlere yönelik kampanya ve indirimler yapması gerektiğini vurguladı.

Güvenilir Esnafları Tercih Edin

Palandöken, alışveriş yapacak vatandaşların memnuniyet ve güvenliği açısından tanıdıkları ve güvendikleri esnafları tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Gelecekteki evlilik planları yapan çiftlerin, maliyetlerin yüksek olduğu bu dönemde dikkatli ve sağduyulu kararlar almaları önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir