SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde: En Düşük Emekli Maaşı Artışı Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde: En Düşük Emekli Maaşı Artışı Açıklandı
Emekliler, Temmuz ayındaki zam oranını merakla beklerken hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre beklentiler yüksek. SGK Uzmanı Ali Tezel, en düşük emekli maaşının da yükseleceğini açıkladı.

Emekliler, Temmuz ayında maaşlarına yansıtılacak olan zam oranını büyük bir merakla bekledikleri bilinirken hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, emeklilerin bu beklentileri oldukça yüksek olduğu ifade edildi. Bu doğrultuda  SGK Uzmanı Ali Tezel çok önemli açıklamalarda bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA YÜKSELİYOR

Tezel açıklamalarında en düşük emekli maaşı için belirlenecek zam oranını şimdiden paylaşıkrne geçen yıla benzer şekilde, emeklilere Temmuz ayında yüzde 25 oranında bir zam yapılması beklendiğini bildirildi.  Ancak bu yıl refah payı uygulamasının mümkün olmadığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sıkılaştırdığı para politikalarının etkisiyle, emeklilerin eski zam seviyelerine ulaşamayacaklarını belirten Tezel, açıklamalarının devamında Meclis’in yapacağı düzenlemeyle en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin beklendiğini vurguladı.

EK REFAH PAYI BEKLENİYOR

Emekliler, enflasyon farkı ve zam oranına ek olarak refah payı talep edildiği bildirilerek refah payının eklenmesi durumunda, emekli maaşlarında daha belirgin bir artış yaşanabileceği düşünüldüğü ve geçmiş yılların aksine zam konusunda oldukça dikkatli bir tutum sergileyen hükümet, emeklilerin bu beklentilerini karşılayabilecek mi karşılayamayacak mı merak konusu oldu.

Bu konuda bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeeğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.