Sıhhat Bakanı Koca'dan Yeni Randevu Düzenlemesi: Hastanelerde MHRS Sistemi Güncelleniyor

Sıhhat Bakanı Koca'dan Yeni Randevu Düzenlemesi: Hastanelerde MHRS Sistemi Güncelleniyor
Sağlık Bakanı Koca, hastanelerdeki randevu sisteminde önemli değişikliklerin yapıldığını duyurdu. Yeni uygulama Pazartesi günü başlayacak ve hastalar randevularını daha etkin bir şekilde yönetebilecekler.

Bakan Koca’dan Müjdeli Haber: Randevu Sistemi Değişiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Hizmetleri değerlendirme ve koordinasyon toplantısında hastanelerdeki randevu sistemine ilişkin yeni bir dönemin başlayacağını açıkladı. Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni uygulama ile hastalar, randevularını daha etkin bir şekilde yönetebilecekler.

Randevu Onaylama ve İptal Süreci

Sağlık Bakanı, yeni sistemle ilgili olarak hastaların randevularını onaylama veya iptal etme sürecine değindi. Artık hastalar, randevu aldıkları günün akşam saatlerinde randevularını onaylayabilecek veya gelemeyeceklerini bildirebilecekler. Bu uygulamayla birlikte hastalar, randevu iptal etmekte tereddüt etmeden daha şeffaf bir şekilde işlem yapabilecekler.

Ayrıcalıklı Hasta Grupları

Yeni dönemde 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları özel bir ayrıcalığa sahip olacaklar. Bu hastalar, randevu onaylama sürecinden istisna tutulacaklar. Böylece, bu özel hasta gruplarının daha öncelikli bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak.

Randevu Koordinasyon Merkezi ve Verimlilik

Sağlık Bakanlığı, yeni randevu sistemiyle birlikte Randevu Koordinasyon Merkezi’ni devreye alacak. Bu merkez, hastaların taleplerini daha etkin bir şekilde yönetmek ve boş kalan randevu saatlerini verimli bir şekilde değerlendirmek için faaliyet gösterecek.

Yeni randevu sistemiyle birlikte hastanelerdeki randevu süreçlerinin daha düzenli ve etkin bir şekilde işlemesi hedefleniyor. Böylece, hastaların randevu alma ve kullanma süreçlerinde yaşanan sorunlar minimize edilerek sağlık hizmetlerinin verimliliği artırılmış olacak. Pazartesi günü başlayacak olan bu yeni dönemin sağlık sistemi ve vatandaşlar için hayırlı olması temenni ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.