63 Yıllık Türkiye Hizmetkarı Emekliliğini ilan etti

63 Yıllık Türkiye Hizmetkarı Emekliliğini ilan etti
Tam 63 yıl boyunca bu güzel ülkeye hizmetlerini esirgememiş bir firmadan söz ediyoruz ve en kısa sürede bu firma emekliliğini ilan edip tam atmış üç yıl hizmetten sonra kenara çekilmiştir işte detaylar.

Türkiye'nin en büyük otobüs firmalarından biri olan Hakiki Koç Turizm 63 yıllık geçmişinin ardından piyasadan çekildi. Yıllar boyu Türkiye de güzel bir otobüs firması geçmişine sahip olmuştu.

1963 yılında Mehmet Niyazoğlu tarafından İzmir'de kurulan firma dört adet 1960 model Mercedes otobüs ile başladığı yolculuğuna Türkiye'nin büyük şehirleri ve Avrupa'ya düzenlediği seferlerle devam etmişti.

Kurucusunun vefatının ardından yönetimi devralan oğulları döneminde zorlu süreçler yaşayan firma 2010 yılında iddialara göre Asya Tur'a satıldı veya geçici olarak faaliyetlerine ara verdi.

14 yıl geçmesine rağmen firmanın web sitesi hala aktif değil ve otobüs seferleri ani bir şekilde durduruldu. Seferler durdurulunca daha sonrası da çorap söküğü gibi gelmiştir.

Hakiki Koç Turizm geçmişte bölgenin en güçlü turizm firmalarından biri olarak bilinirken sahibinin vefatıyla birlikte sessizce piyasadan çekilmiş ve ardında büyük bir soru işareti bırakmıştı.