Asgari Ücretle İlgili Yeni Gelişmeler: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Açıklamalarda Bulundu

Asgari Ücretle İlgili Yeni Gelişmeler: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Açıklamalarda Bulundu
Asgari ücret konusunda yetkili olan Vedat Işıkhan, hükümetin müdahalesi olmaksızın işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla belirlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bağımsız bir kurum olduğunu vurguladı. Işıkhan, bakanlık olarak sadece sürecin sağlıklı ilerlemesi için moderatörlük yaptıklarını söyledi. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını belirten Işıkhan, Ocak ayındaki artışın bu durumu göz önünde bulundurularak yeterli olduğunu ifade etti.

Ocak Zammı Yeterli Görülüyor

Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun hükümetin müdahalesi olmaksızın, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla asgari ücreti belirleyen bağımsız bir kurum olduğunu belirtti. Bakanlık olarak sadece bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için moderatörlük yaptıklarını ifade eden Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılmayacağını ve Ocak ayındaki artışın bu durumu göz önünde bulundurularak yapıldığını açıkladı.

Destekler Devam Edecek

Ekonomik dengelerin korunması gerektiğine vurgu yapan Bakan Işıkhan, kalıcı refah artışının peşinde olduklarını ve istihdamdan feragat etmeden büyüme sergilediklerini belirtti. Bu süreçte işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Bakan Işıkhan’ın asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamalar, çalışan kesimler ve toplum genelinde dikkatle takip ediliyor. Özellikle Temmuz ayında yapılacak bir zam kararının olmayışı, mevcut maaşların korunması ve ekonomik dengelerin sürdürülmesi açısından önem arz ediyor. Bu süreçte işçi ve emeklilerin devlet desteği ve korumasının devam etmesi, toplumsal refahın korunması adına kritik bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir