YADES 2024 Programı İle Yaşlılara Yönelik Destekler Başlıyor!

YADES 2024 Programı İle Yaşlılara Yönelik Destekler Başlıyor!
Yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilip artırılması gerekliliğini vurgulayan Bakan Göktaş, aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmayı destekleyen YADES programının devam ettiğini söyledi. Program kapsamında kurum bakımı hizmetlerinin yanında koruyucu, önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırıldığı belirtildi.

Bakan Göktaş, yaşlı nüfusunun artışıyla birlikte yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması gerektiğini vurgulayarak, aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürdüklerini belirtti. Program kapsamında, kurum bakımı hizmetlerinin yanı sıra koruyucu, önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırıldığını açıkladı.

Bütçe ve Başvuru Süreci: Detaylar

YADES 2024 için ayrılan bütçenin 11 milyon 278 bin lira olduğunu belirten Bakan Göktaş, belediyelerin hazırlayacakları projelerin valilikler aracılığıyla değerlendirileceğini ifade etti. Başvuruların son tarihinin 3 Haziran olduğunu hatırlatarak, proje sürelerinin 1 yıl olacağını ve onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını belirtti.

Geçmişten Gelen Destek: YADES’in Önemi

YADES programının 2016’dan beri uygulandığını hatırlatan Bakan Göktaş, yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürüp, sosyal hayata katılmalarını desteklemeyi amaçladıklarını dile getirdi. Programın bugüne kadar 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştığını belirtti.

Katılımcılar İçin Fırsat: Başvurular Hızla Devam Ediyor!

YADES 2024 programına katılmak isteyen belediyelerin proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmeleri gerekiyor. Yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak ve desteklemek için başlatılan bu program, gelecekte daha fazla yaşlıya ulaşmayı ve onların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir