Devlet, Çocuklu Ailelere 1.300 TL Destek Sağlıyor: İşte Başvuru Şartları

Devlet, Çocuklu Ailelere 1.300 TL Destek Sağlıyor: İşte Başvuru Şartları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere yapılacak ödemeler için düğmeye bastı. 2015 yılı ve sonrasında doğum yapan ailelere çocuk başına ödeme yapılacak. Başvuruları annelerin yapması önerilirken, gerekli belgeler ve başvuru süreci açıklandı.

Aile Bakanlığı Düğmeye Bastı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere yönelik yapılacak olan ödemeler için düğmeye bastı. 2015 yılı ve sonrasında doğum yapan ailelere çocuk başına ödeme yapılacağı belirtildi. Başvuruların anneler tarafından yapılması önceliklendirilirken, başvuru süreci ve gerekli belgeler açıklandı.

Başvuru ve Belgeler

Doğum yardımı başvuruları için gereken belgeler oldukça basit. Bakanlık, başvuruların resmi web sitesi üzerinden yapılacağını duyurdu. Başvuru dilekçesi dışında ekstra belge talep edilmeyecek. Başvuruda bulunacak kişiler için, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri başvuru yapabilir.

Tek Seferlik Ödemeler

Yapılan açıklamalara göre, doğum yardımı ödemeleri tek seferlik olarak yapılacak. Ödemeler, çocuk sayısına göre belirlenecek tutarlarda olacak. İşte ödeme detayları:

  • Birinci çocuk için 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL
  • 4 ve üzeri çocuklar için her doğum başına 600 TL

Ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı belirtilirken, çocuklu ailelere sunulan bu destek programının ailelerin maddi yüklerini hafifleteceği öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir