Noter çalışanının dikkati dolandırıcının planlarını altüst etti!

Noter çalışanının dikkati dolandırıcının planlarını altüst etti!
Antalya'da internet üzerinden araç satışı ilanı gören Fadıl Kalkanlı, dolandırıcıların oyununu noter çalışanının dikkati sayesinde bozdu.

İnternet üzerinden araç satış ilanı gören Fadıl Kalkanlı, araç sahibi olduğunu iddia eden dolandırıcılarla telefonda görüştü. Dolandırıcılar, aracın Serik’te akrabasında olduğunu ve noter işlemleri sırasında parayı kendilerine göndermesini isteyip aracı satan kişiyle fazla muhatap olmamasını ve borcu olduğundan dolayı akrabasıyla arasının iyi olmadığını söyledi. Daha sonra dolandırıcılar, aracın gerçek sahibi Tuncay Masim’i alıcı gibi arayarak aracı yeğeni için alacaklarını ve sürpriz yapmak istediklerini, bu yüzden bilgi vermemesini isteyip Serik’te noter işlemlerini yapmaları için sözleşti. Hiçbir eyden habersiz şekilde alıcı Fadıl Kalkanlı ile araç sahibi Tuncay Masim, satış işlemleri için noter ofisine gelerek aracın satış işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.

Noter çalışanları, satış işlemleri sırasında bazı tutarsızlıklar fark etti. Dikkatli inceleme sonucunda, olayın bir "sazan sarmalı" dolandırıcılık girişimi olduğu tespit edildi.

Alıcı Fadıl Kalkanlı, “Akşam telefonda arabayı gördüm, aradım, fiyatta anlaştık. Kapora istemedi. ’Arabayı ilandan kaldır geliyorum’ dedim. Otobüs bileti almamı söyledi. ’Otobüs biletini gönder, ilandan kaldırayım’ dedi. Bileti aldım, ona gönderdim, arabayı ilandan kaldırdı. Buraya geldim, 'Notere gitmeden bana paranın yarısını atacaksın, ondan sonra işlem başlayacak' dedi.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir