Temmuz Ayında Emekli Maaşlarında Artış: En Düşük Maaş 12.500 TL Olacak

Temmuz Ayında Emekli Maaşlarında Artış: En Düşük Maaş 12.500 TL Olacak
Emeklilerin Temmuz ayındaki enflasyon beklentilerini etkileyecek olan hükümetin yüzde 20 zam kararı, en düşük emekli maaşı alanları da kapsayacak şekilde uygulanacak. Bu zam, emekliler arasında heyecanla beklenmeye başlandı.

Hükümetein geçmişte aldığı kararlar, emeklilerin Temmuz ayındaki enflasyon beklentilerini etkilerken geçtiğimiz yıl yapılan yüzde 25’lik zam kararı, sadece kök maaşları etkilemiş ve en düşük emekli maaşı alanlar zamdan yararlanamamıştı. Bununla beraber yeni gelişmeler, emeklilerin beklentilerini değiştirirken Temmuz ayında yapılacak olan zam heyecanla beklenmeye başlandı.

YÜZDE 20 ZAM ÖNGÖRÜLÜYOR

2024 yılının ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için belirlenen zam oranı yüzde 49.25 olduğu hatırlanırken bu zam oranının emekliler arasında Temmuz zammıyla ilgili tartışmaları hızlandırırken  beklentileri de şekillendirdiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak  SGK Uzmanı Özgür Erdursun bu konu hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun açıklamalarında iktidarın emekliler için planladığı zam oranlarını ortaya koyduğunu belirtirken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 zam öngörüldüğünü paylaştı. Ayrıca Erdursun açıklamalarında asgari ücrete ise zam yapılmayacağını ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL BEKLENTİSİ

Ekonomistler, mevcut durumda en düşük emekli maaşının sefalet sınırına denk gelen 10 bin TL’nin, yüksek enflasyon karşısında artırılmaması durumunda milyonlarca emeklinin yaşamını zorlaştıracağını vurgularken bu çerçevede, en düşük emekli maaşı için seyyanen bir artış öngörülmediği ifade edildi. Seyyanen zam olmamasına rağmen, yapılacak yasal düzenleme ile 10 bin liralık taban tutara yüzde 25 zam yapılması durumunda en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olabileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.