SGK'nın Geri Ödeme Listesine 47 Yeni İlaç Daha Eklendi

SGK'nın Geri Ödeme Listesine 47 Yeni İlaç Daha Eklendi
SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı. Bu ilaçlar arasında, 8'i yenilikçi kanser ilacı olmak üzere toplamda 10'u yerli ilaç bulunuyor. Bu karar, kanser hastalarının tedavi maliyetlerini azaltacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alınan karar duyuruldu. SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı. Geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında kanser ilacı da var.

47 İLAÇ GERİ ÖDEME LİSTESİNDE

SGK toplamda 47 ilacı geri ödeme listesine aldığını duyurdu. 8’i yenillikçi kanser ilacı olmak üzere 10’u yerli, toplam 47 ilacı daha geri ödeme listesine alındı. GSK tarafından bedeli ödenen ilaçlar listesinde akıllı ilaç olarak da bilinen 8 adet yenilikçi kanser ilacı, 21 adet alerji aşısı, 2 adet büyüme hormonu, 3 adet dirençli uyuz ilacı, 3 adet atopik dermatit ilacı, 2 adet diyabet ilacı ve 3 adet psikoleptik/antidepresan ilacı olmak üzere toplamda 47 ilaç yer aldı.

Böylelikle meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) tedavilerinde kullanılan yenilikçi ilaçlara erişim sağlanmış oldu.

Ayrıca 12 adet kanser ilacının da ödeme alanları genişletilerek yeni tedavi seçenekleri olarak hastaların erişimine sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.