Alım Gücündeki Düşüş Gözler Önüne Serildi: Bir Zamanlar Bir Kutu Sakız Parasına 1 KG Kuzu Eti Alınıyordu

Alım Gücündeki Düşüş Gözler Önüne Serildi: Bir Zamanlar Bir Kutu Sakız Parasına 1 KG Kuzu Eti Alınıyordu
İstanbul Ticaret Odası, Nisan ayı enflasyon verilerini açıklarken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in beklenen düşüş eğiliminin henüz gerçekleşmediği ve özellikle perakende satış fiyatlarında yaşanan yüzde 4,89'luk artışın beklentileri aştığı ifade edildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Nisan ayı enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaşırken dikkat çekici veriler de gündeme gelmiş oldu. Bununla beraber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vadettiği düşüş eğilimi henüz gerçekleşmezken özellikle, artış oranları beklentileri aştığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Nisan ayı perakende satış fiyatlarında yüzde 4,89’luk bir artış yaşandığı belirtilerek bu artışın yıllık bazda yüzde 78,81 olarak kaydedildiği ve özellikle, İTO’daki yönetim seçimlerinin hükümete yakın bir organizasyon olması dikkat çektiği bildirildi.

GİYİM SEKTÖRÜ ÇOK SERT ARTTI

İTO’nun verilerine göre, Nisan ayında İstanbul’da en çok artış gösteren sektör giyim olurken giyim eşyalarında yaşanan yüzde 23,85’lik artış, tüketicileri oldukça zor durumda bıraktığı ifade edildi. Ayrıca örneklere göre giyim fiyatlarındaki artış oldukça dikkat çekici boyutlara ulaşırken vatandaşların alım gücünün düştükçe düştüğü de belirtildi.

Ev eşyaları ikinci sırada yer alıyor. Aylık artış oranı yüzde 5,30 olarak kaydedilirken, gıda ürünlerindeki artış oranı da dikkat çekici düzeyde yüzde 4,84 olarak belirlendiği ifade edilerek tüketicilerin genel yaşam maliyetinin artışını daha fazla hissettiği vurgulandı.

1 KUTU SAKIZ PARASINA 1 KG KUZU ETİ

Bu konu hakkında bir broşür paylaşıldı ve broşürde yer alan market fiyatları, tüketicileri şaşırtırken özellikle, et ürünlerindeki fiyat artışları dikkat çekmeye başladığı bildirildi. Bu durum, tüketicilerin alım gücünü ciddi şekilde etkileyebilir ve temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırabilirken 5 yıl önce bir kutu sakız parasına şimdi 1 KG kuzu eti alındığı da ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.