Engelli Araç Sahiplerine Yönelik 146.856 TL'lik Para İadesi Uygulaması Başlatıldı

Engelli Araç Sahiplerine Yönelik 146.856 TL'lik Para İadesi Uygulaması Başlatıldı
Engelli araç sahiplerine müjde: ÖTV ve MTV geri ödemesi yapılacak! KDK, belirli şartları sağlayanlar için 146.856 TL'ye varan para iadesi kararı aldı. Kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), engelli araç sahiplerine büyük bir müjde verdi. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemek zorunda kalan araç sahiplerine geriye dönük olarak 146.856 TL’ye varan para iadesi yapılacak. Bu karar, belirli şartları sağlayan engelli bireyler için büyük bir fırsat sunuyor.

Kimler Yararlanabilecek?

KDK’nın aldığı örnek karara göre, 2017 yılında engelli aracı olarak kaydedilen ve tescil edilen kişiler bu haklardan yararlanabilecek. Ancak başvuruların 02/06/2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, başvuruda bulunan kişilerin 2017 yılında sağ obstetrik brakial pleksus felci rahatsızlığına sahip olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

Gerekli Belgeler ve Şartlar

Başvuruda bulunan kişilerin belgelerini eksiksiz sunmaları büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede 2017-2018-2019 ve 2020 yıllarında alınan raporların ilgili istisnadan yararlanmaya uygun olmadığına dair iddiaların bulunması gerekiyor.

Geri İade Süreci

Ödenen ÖTV ve MTV miktarının tüm gecikme ve ziya cezalarıyla birlikte geri iadesini talep etmeleri durumunda, KDK’nın bu talebi onayladığı belirtiliyor. Bu karar, benzer sorunlar yaşayan diğer kişilere de yol gösterici olacak ve aynı durumu yaşayan diğer kişiler de ödedikleri ÖTV ve MTV miktarlarını geri iade alma hakkına sahip olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.