Dünya ülkeleri kapış kapış alıyor bizde değerli bilinmiyor! Bakım zahmeti bile yok üreten köşeyi dönüyor

Dünya ülkeleri kapış kapış alıyor bizde değerli bilinmiyor! Bakım zahmeti bile yok üreten köşeyi dönüyor
Türkiye'nin verimli topraklarında birbirinden farklı ürünler yetişiyor. Bu ürünlerin pek çoğu yurt dışına pazarlanırken aralarında öyle bir ürün var ne yetiştirme zahmeti bulunuyor ne de üreticiye fazla maliyetli oluyor.

Verimli tarım topraklarına sahip olan Türkiye'nin pek çok ilinde çeşit çeşit ürünler yetiştiriliyor. Bu ürünler vatandaşlar için gelir kapısı olmaya devam ederken üretiminin az maliyetli ancak getirisinin yüksek olduğu ürünler kazandırmaya devam ederken Mersin'de örtü altında yetiştirilen ürün çiftçinin yüzünü güldürürken hem ülke içinden hem de yurtdışından talep görüyor.

Üretiminin kolay ve az maliyetli olmasının yanı sıra yoğun talep ve yüksek getiri nedeniyle çiftçiler domates ekmeyi bırakıp bu ürünü yetiştirmeye yönelirken yurt dışı talebinin de artması ile beraber üreticinin tercihi de değişti.

YAŞ SEBZE MEYVE ÜRETİMDE TÜRKİYE GİBİ YOK

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin ilçesi turfanda yetiştirilen ürünlerle de dikkat çekiyor.

dunya-ulkeleri-kapis-kapis-aliyor-bizde-degerli-bilinmiyor-bakim-zahmeti-bile-yok-ureten-koseyi-donuyor.webp

Narenciye sezonunun sonuna gelinmesiyle beraber kentte örtü altında yetiştirilen ürünler hasat edilmeye başlanırken Mersin'de son yıllarda hem yurt içinden hem de yurt dışından talebin geldiği karadutun seraları kurulmaya başlandı.

dunya-ulkeleri-kapis-kapis-aliyor-bizde-degerli-bilinmiyor-bakim-zahmeti-bile-yok-ureten-koseyi-donuyo.webp

Karadutun dönüm başına 4 tona kadar ürün vermesi ve kilogramın 80 TL'den satılması ile beraber üreticisinin yüzünü güldürürken yurt dışından talep de her geçen gün artıyor. Domatesten bile fazla getirisi olan karadutun bakımının kolay ve ucuz olması da üretici için tercih sebebi olurken market raflarında karadutun kilogram fiyatı ise 100 liraya kadar ulaşıyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir