Kamu ihaleleri durduruldu

Kamu ihaleleri durduruldu
Kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli mal ve hizmetleri temin ederek gelir sağlayan şirketlere kötü haber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından üç yıl boyunca uygulanacak olan kamuda tasarruf tedbirleri planı ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Söz konusu tedbirler gereği tüm kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında kısıtlamalara gidilecek.

Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayan ödenek talepleri de artık durduruldu. Söz konusu ödeneklerle ihale ve doğrudan temin yoluyla kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçlarını karşılamaktaydılar.

Deprem bölgesi hariç olmak üzere diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ödenek talepleri artık durduruldu. Söz konusu ödenekler ile yapılması planlanan ihaleler de durduruldu.

Aciliyet gerektiren ihtiyaçlar dışında önümüzdeki üç yıl boyunca kamu kurum ve kuruluşları ihale istemiyle ödenek talep edemeyecek.

Alanya Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alanya Medya İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.