Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Kurumlar Vergisi Beyannamesi İçin Son Çağrı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Kurumlar Vergisi Beyannamesi İçin Son Çağrı!
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuna göre, kurumlar vergisi mükellefleri 2023 hesap dönemi kazançlarını bugün sonuna kadar beyan etmelidir. Ayrıca, 2024-Mart dönemi için Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin de bugün sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Beyanname Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurularak verilmelidir.

GİB’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurumlar vergisi mükellefleri, 2023 hesap döneminde elde ettikleri kazançları için beyannamelerini bugün gün sonuna kadar vermeleri gerekmektedir. Ayrıca, 2024-Mart dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimlerinin de bugün sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

Beyanneme nasıl verilir?

Kurumlar vergisi beyannamesi, Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurulabilir. Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri de aynı şekilde Dijital Vergi Dairesi veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların çeşitli ödeme kanallarıyla gerçekleştirilebilir.

Ödeme kolaylıkları

Vergi ödemeleri internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından veya PTT işyerlerinden de yapılabilmektedir. Anlaşmalı bankaların şubelerinden de ödeme gerçekleştirilebilir. Unutmayın, süre dolmadan ödemelerinizi yaparak cezai durumlarla karşılaşmaktan kaçının!

Kurumlar vergisi mükellefleri, sürenin son gününde bile beyannamelerini zamanında vermek için gerekli önlemleri almalıdır. GİB’nin sunmuş olduğu dijital altyapı ve ödeme seçenekleri, bu sürecin daha kolay ve hızlı geçmesine olanak tanımaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.