Doları olan sakın bunu yapmasın! Ünlü ekonomisten paranız buhar olacak uyarısı!

Doları olan sakın bunu yapmasın! Ünlü ekonomisten paranız buhar olacak uyarısı!
Tanınmış iktisat uzmanı Mert Başaran, yatırım gerçekleştiren kişilere kritik tavsiyelerde bulunmuş ve en verimli yatırım aracını belirtmiştir.

İktisatçı Mert Başaran, yatırımcılara ‘Dolar mı yoksa altın mı tercih etmeliyiz?’ sorusuna netlik kazandırdı. Yatırımcıları birebir uyararak, ellerinde bulunan parayı farklı yatırım seçenekleriyle değerlendirme yoluna gitmelerini önerdi. Fakat yapılan tercihler sonucunda hem altın hem de doların değer kaybetmesi, yatırımcılar arasında kaygıya neden oldu. Mert Başaran, bu iki yatırım aracı hakkında önerilerde bulunarak, yatırımcıların karar verme süreçlerine ışık tuttu. İşte Mert Başaran’ın dolarla ilgili değerlendirmesi...

dolar kuru

EKONOMİ UZMANINDAN DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomi uzmanı Mert Başaran, döviz yatırımı konusunda uyarılarda bulunarak, doların yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Doların yükselişe geçeceği beklentilerine karşın, Başaran döviz alımını önerenlere şu eleştiriyi yöneltti: "Doların enflasyonunu yeneceksiniz ve Amerikan Merkez Bankası'na fayda sağlamayacaksınız. Bunu da birileri bence istemiyor. Yoksa benden çok daha bilgili adamlar bunu bilmiyor olamaz. O yüzden paranızı kaptırmayın." şeklinde konuştu.

3 Nisan’da doların Türk Lirası karşısındaki değeri yatırımcılar için önemli bir gösterge oluşturuyor. Dolar/TL alış kuru 31,90 TL iken, satış kuru 31,982 TL olarak belirlenmiş durumda. Aynı zamanda, euro/TL alış kuru 34,29 TL, satış kuru ise 34,45 TL seviyelerinde işlem görmekte. Euro ve dolar arasındaki parite ise 1,0773 seviyesinde seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.